Webinar: Onsdag avsløres de fire kandidatene til Årets maritime kommune

Med sentrale personer fra maritim næring i panelet skal både den ferske kåringen og fremtidsutsiktene til næringen under lupen.

Øystein Hage, ansvarlig redaktør i Kystens Næringsliv.
Øystein Hage, ansvarlig redaktør i Kystens Næringsliv.Foto: Eivind Senneset

Onsdag klokken 09.00 arrangerer Kystens Næringsliv webinar med tittelen «Hvordan skal maritim næring lykkes i fremtiden?»

– Gode kandidater

Paneldeltakere er konserndirektør Even Aas i Kongsberg Gruppen, styreleder Gunvor Ulstein i Ulsmo og administrerende direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund

Om du ennå ikke har meldt deg på gratis-webinaret, kan du gjøre det her.

I tillegg til å diskutere fremtidens utfordringer og muligheter i maritim næring fra teknologi, via industri og til rederi, vil Kystens Næringsliv avsløre de fire nominerte i kåringen Årets maritime kommune.

– Dette er fire kandidater der næringslivet på fremragende vis eksemplifiserer den viktige rollen maritim næring spiller, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier ansvarlig redaktør Øystein Hage i Kystens Næringsliv.

Trenger oppmerksomhet

Webinaret blir det første i serien Kystpulsen, der Kystens Næringsliv tar om viktige tema og utfordringer i maritim næring.

Første webinar arrangeres i samarbeid med Maritimt Forum. Daglig leder Ivar Engan har tidligere fortalt dette om ideen bak og tanken rundt kåringen.

– Ideen til kåringen oppsto vel i fjor høst da debatten om skattlegging av og rammevilkår for næringslivet blusset opp for fullt. Vi er bekymret for det samlede skattetrykket, og endringene har skapt stor misnøye langs kysten. Ved hjelp av denne kåringen ønsker vi å få fram hvor viktig maritim næring er for arbeidsplasser, inntekter og bosetting, samt for fremtidens grønne næringsliv.

Øystein Hage mener det er naturlig for Kystens Næringsliv å støtte opp om et slikt initiativ.

– En slik kåring går rett inn i kjernevirksomheten til Kystens Næringsliv. Vi følger maritim industri og leverandørnæring tett, med et sterkt blikk også på sjøsiden, der rederier er en sentral drivkraft for det som skjer på land. Vi skal gi leserne innsikt og verdi gjennom å ha fokus på aktører og områder som lykkes, men også ved å avdekke skjevheter i og rundt næringen, sier Hage.

(Copyright)
Publisert 20. June 2023, kl. 10.32Oppdatert 20. June 2023, kl. 10.32