Morrow Batteries går fra AS til ASA. Etter at generalforsamlingen vedtok dette i slutten av oktober, har endringen nå også blitt formelt registrert. Endringen blir gjort for å styrke Morrow Batteries i kampen om kapital.

Hentet inn 1 milliard

Aksjekapitalen er i samme håndvending økt til 1,6 millioner kroner i selskapet der mangemilliardær Bjørn Rune Gjelsten er storeier.

I vår hentet selskapet inn 100 millioner euro i ferske midler. Den gang kom ABB, Siemens, Nysnø og Arendals Fossekompani kommer inn som investorer. Morrow Batteries vil trenge flere milliarder kroner i investormidler for å realisere en fullskala batterifabrikk på i alt fire byggetrinn i Arendal.

Morrow Batteries trenger mer kapital. Foto: Morrow Batteries

Fullt utbygd vil fabrikken kunne trekke 300 MW og få et årlig kraftforbruk på rundt 2,6 TWh.

– Overgangen til ASA vil styrke selskapet i fremtidige kapitalrunder i forbindelse med at Morrow går videre i arbeidet med å bygge fabrikken i de neste årene, opplyser selskapet i en pressemelding.

Siemens og ABB inn i styret

De nye eierne har nå fått to representanter inn i styret. Franziska Bossart, viseadministrerende direktør i ABB Technology Venture er nytt styremedlem. Det samme er investeringsdirektør Pedro Valle-e-Azevedo i Siemens.

– Vi er glade for å styrke styret med Franziska og Pedro. De har begge bred internasjonal erfaring fra arbeid med ren teknologi, noe som vil komme Morrow til gode i industrialiseringsfaseb, sier styreleder Liv Monica Stubholt i Morrow Batteries.