Horten kåret til årets maritime kommune

Horten er kåret til årets maritime kommune. Prisen fikk de under Arendalsuka tirsdag kveld.

Sjøfartsdirektør Knut Aril Hareidesammen med Horten-ordfører Are Karlsen. Karlsen fikk prisen tirsdag kveld.
Sjøfartsdirektør Knut Aril Hareidesammen med Horten-ordfører Are Karlsen. Karlsen fikk prisen tirsdag kveld.Foto: Ivar Engan

Prisen ble delt ut på et arrangement på Christian Radich under Arendalsuka tirsdag kveld. Det var Sjøfartsdirektoratet-direktør Knut Arild Hareide som delte ut prisen om bord på den tradisjonsrike seilskuten.

– Jeg tenkte vi hadde 25 prosent sjanse, så vi er veldig stolte. Du har verdensledende næringsliv inne maritim sektor. Og mange offentlige etater og et universitet som har veldig høy maritim kompetanse. Universitet er viktig samarbeidstesten med næringslivet, sier ordfører i Horten Are Karlsen.

Kystens Næringsliv har sammen med Maritimt Forum og Norges Rederiforbund kåret den mest fremoverlente maritime kommune i landet. KN har presentert de fire nominerte kommunene i løpet av juli måned, Ulstein, Bergen, Haugesund og Horten. Over 4000 har stemt, og en priskomité har konkludert at Horten er den kommunen som fortjener prisen i år.

Horten er den kommunen som også stakk av med flest stemmer blant folket. Teknologibyen Horten er base for flere verdensledende maritime bedrifter.

– Dette var utrolig gøy, og vi har en verdig vinner. Det er en fremtidsrettet maritim kommune, og vi gratulerer prisvinneren, sier Ivar Engan i Maritimt Forum til Kystens Næringsliv.

I sin begrunnelse sier juryen følgende:

Horten er en kommune som har lange maritime røtter og tradisjoner. De siste årene har kommunene utviklet seg til å bli et senter for industri, teknologi, kompetanse og innovasjon – banebrytende fremskritt innen autonomi og havvindteknologi. Omtrent 40–50 prosent av norsk verdiskaping innenfor elektronikkindustrien kommer fra denne kommunens næringsklynge og samspillet med akademia og utdannelse av nye sjøfolk er

Kåringen av årets maritime kommune skjer i samarbeid mellom Maritimt Forum og Kystens Næringsliv. Øvrige samarbeidspartnere er Norges Rederiforbund, Kystrederiene, DNV, Maritime Bergen, Gard, Kongsberggruppen og DNB.

– Det har vært utrolig artig å være med å kåre vinneren, og vi håper og tror prisen kan motivere de andre kommunene til å jobbe enda mer iherdig for å vinne neste år, sier Øystein Hage, ansvarlig redaktør i Kystens Næringsliv.

(Copyright)
Publisert 15. August 2023, kl. 17.19Oppdatert 15. August 2023, kl. 17.26