Norske «Angleviken» reddet misfornøyd fisker

Uenighet om lønn skal være årsak til at mannen ble funnet flytende på en redningsbøye, 22 kilometer fra land.

Viken Shippings LR2-tankskip Angleviken.
Viken Shippings LR2-tankskip Angleviken.Foto: Wallem (illustrasjonsfoto)

– Mannen ble brakt om bord raskt, trygt og uskadd, forteller Wallem-gruppen selv på sosiale medier.

Det var 20. april at et LR2-tankskip, eid av Viken Shipping, forvaltet av Wallem Group og registrert på Liberia, dro i land en skipbrudden fisker i Java-havet. Mannen hadde overlevd i to dager, flytende på en redningsbøye.

Lang stopplengde

Tankeren «Angleviken» fra 2003 har en kapasitet på 110.000 dødvekttonn, og en lengde på 250 meter. Mannskapet om bord er i hovedsak fra India, Ukraina and Filipinene.

Tankskipet er eid av Viken shipping, som er eid av Hans Olav Lindal og Steckmest-familen, med bergensmilliardær Tom Christopher Steckmest som daglig leder. Ifølge Kapitals oversikt var Steckmest i 2023 god for 1,35 milliarder kroner. Han har også verv og interesser i Hong Kong-baserte Wallem Group.

Typisk stopplengde for denne typen fartøy er opp mot 1,5 kilometer ved en fart på 18 knop.

Mannen hadde hoppet i havet fra en lokal fiskebåt, og ifølge det han fortalte i protest mot manglende lønn.
Tom Chr. Steckmest.Foto: Helge Skodvin

Kapteinen slo alarm

Kaptein om bord på «Angleviken» var Bhanu Kundi, og det var han som slo alarm etter å ha oppdaget fiskeren 4,6 kilometer forut, 20 grader ut fra babord. Redningsoperasjonen tok bare 45 minutter.

– Mannskapet på Angleviken handlet med forbilledlig hurtighet og disiplin for å redde en medsjømann i nød innen en time etter første observasjon, sier Alexander Ostrovskiy, senior maritim og sikkerhetssjef i Wallem Group.

Ifølge nettstedet Riviera ble mannen oppdaget 22 kilometer ut fra kysten ved Balongan i Indonesia, der tankskipet skulle ankre opp.
(Copyright)
Publisert 13. May 2024, kl. 02.52Oppdatert 13. May 2024, kl. 02.52