Rederiet med to milliarder «på hjul»

Både brukollaps og bøyg trekkes frem når bilfrakterne i Wallenius Wilhelmsen presenterer resultat fra første kvartal.

Wallenius Wilhelmsen.
Wallenius Wilhelmsen.Foto: Wallenius Wilhelmsen

Det børsnoterte bilfraktrederiet melder om «solid ytelse» med et driftsresultat på USD 438 millioner og et nettoresultat på USD 185 millioner. Dette kommer frem i en fersk børsmelding fra selskapet.

Lasse Kristoffersen, konsernsjef Wallenius Wilhelmsen.Foto: Per Thrana

Veldig fornøyd

– Vi er veldig fornøyd med resultatene våre i Q1 2024, spesielt med tanke på påvirkningen fra flere eksterne hendelser, sier Lasse Kristoffersen, president og administrerende direktør i Wallenius Wilhelmsen.

Første kvartal av 2024 viste fortsatt robust aktivitet og lønnsomhet for Wallenius Wilhelmsen, med en aksje som i dag er opp nærmere 35 prosent. Året forventes å bli bedre enn fjoråret, som var et rekordår i selskapet.

Frakt av biler – et marked som lenge har vært i vekst – var den største bidragsyteren med 366 millioner dollar, logistikk 46 millioner dollar, og myndighetene med USD 34 millioner dollar.

Bru og Rødehavet

Kristoffersen peker på geopolitiske forhold som at fartøytrafikken måtte bort fra Rødehavet, og hvordan brukollapsen i Baltimore påvirket trafikken på USAs østkyst.

– Til tross for dette, og takket være våre team sin ekstraordinære innsats, leverte vi et nytt sterkt kvartal.

Utfordringene har samtidig gitt en kundemasse som i økende grad ønsker å sikre integrerte frakt- og logistikkløsninger før planlagte kontraktsfornyelser.

Økt etterspørsel

– I 2024 fornyes en betydelig del av kontraktene våre. Mangel på fraktkapasitet gir et solid grunnlag for forhandlinger og forretningsaktivitet. Vi ser økt etterspørsel etter logistikk- og integrerte tjenester, samt støtte for ambisjonen om å redusere utslippene, sier Kristoffersen.

I løpet av kvartalet bestilte Wallenius Wilhelmsen også fire ekstra Shaper Class 9300 CEU metanol-drevne skip, noe som bringer antallet faste bestillinger til åtte. Videre benytter selskapet ulike energieffektivitetstiltak og oppgraderinger av skipene for å ytterligere redusere flåtens utslipp. Nybyggene og energieffektivitetstiltakene er nøkkelelementer i selskapets reise mot netto null.

(Copyright)
Publisert 8. May 2024, kl. 07.04Oppdatert 8. May 2024, kl. 11.02