Equinor dropper flytende solcelleprosjekt

Det er spissing av prioriteringene innen fornybar energi som oppgis som grunnen for at oljegiganten dropper en del av sin fornybarsatsing.

Equinor sitt flytende solcelleprosjekt er lagt på is.
Equinor sitt flytende solcelleprosjekt er lagt på is.Foto: Moss Maritime
– Det er rett og slett et resultat av at vi spisser prioriteringene våre innen fornybar energi, og da nådde ikke dette prosjektet opp mer, sier pressetalsmann Ola Morten Aanestad i Equinor til NRK.

Konkurranse og prioriteringer

Det er konkurranse og prioriteringer, snarere enn det værharde klimaet utenfor Frøya i Trøndelag som er hovedgrunnen til at verdens første testanlegg for flytende solkraft skrinlegges.

– Hvis vi lykkes utenfor Frøya, kan vi lykkes alle steder, sa Hanne Wigum i Equinor da satsingen ble lansert for to år siden. Equinor samarbeidet da med Moss Maritime om løsningen, som skulle gjøre bruk av flåter på 6400 kvadratmeter hver.

Satser i utlandet

Det begrenser trolig satsingen til noe mindre enn «alle steder». Satsingen på solceller vil etter alle solemerker foregå utenlands og på land for Equinor. Selskapet har større anlegg både i Argentina, Brasil og i Polen. Equinor er åpen for å vurder et «nedskalert testprosjekt» utenfor Frøya.

Frøya ordfører heter Kristin Furunes Strømskag, og hun synes ifølge NRK at avviklingen er synd.

– Kommunens rolle har vært å bistå Equinor. Vi har vært et bindeledd mellom dem og blant annet næringslivet her. Prosjektet er avklart i kommunens planarbeid. Vi har hatt et veldig godt samarbeid, sier Strømskag.

(Copyright)
Publisert 18. January 2023, kl. 14.27Oppdatert 18. January 2023, kl. 14.27