Kongsberg Maritime offentliggjorde tirsdag morgen kontrakten med Pelagic Wind Services. Skipene skal bygges ved ved Cochin Shipyard i Indi

Kontraktsverdien for Kongsberg Maritime er ca. 300 millioner kroner. Leveransen inkluderer innovative løsninger som sikrer at de nye fartøyene vil kunne operere sikkert og effektivt i ulike driftsmoduser, og med lavest mulig miljøavtrykk.

– Denne kontrakten markerer Kongsberg Maritimes sterke posisjon i havvindmarkedet, og føyer seg inn i rekken av kontrakter som allerede er tildelt i dette segmentet, sier Per Ståle Nykrem, salgsdirektør skipsdesign i Kongsberg Maritime.Fartøyene skal bygges etter Kongsberg Maritimes UT 5519 HL-design, som er en nyutviklet skipsdesign for å optimalisere drift, komfort og sikkerhet, samt for å redusere drivstofforbruk og miljøpåvirkning. De er også designet med stort fokus på sikkerhet og komfort for mannskapet, og det er blant annet lagt stor vekt på utformingen av lugarene om bord.

– Vi er veldig fornøyde med å samarbeide med Kongsberg Maritime i utviklingen disse neste generasjons fartøyene som har bærekraftig drift, sikkerhet og effektivitet i fokus, sier Andre Groeneveld, CEO i Pelagic Wind Services.