Norsk batteriprodusent har landet to intensjonsavtaler med store selskaper i det som snart blir verdens mest folkerike land

– Dette er ledende aktører som ønsker å ta i bruk vår norskutviklede batteriteknologi som er mer bærekraftig, har raskere respons og forlenget levetid.

Beyonder har ambisiøse planer.
Beyonder har ambisiøse planer.Foto: Beyonder

Det sier Svein Kvernstuen, CEO i Beyonder, i en pressemelding etter at avtalene ble signert i India torsdag.

Fabrikkplaner

Beyonder har mål om bli verdensledende på bærekraftig batteriteknologi for industri og transport. Sammen med Bjørn Rune Gjelstens Morrow fikk selskapet i oktober i fjor 325 millioner i lån og tilskudd fra Innovasjon Norge.

Et par måneder tidligere hadde selskapet offentliggjort en avtale med indiske Midwest Energy om å starte planlegging av en batterifabrikk i Hyderabad i India.

Beyonder har et test- og utviklingssenter ved hovedkontoret på Forus utenfor Stavanger. Her skal det også bygges produksjon.

Equinor, DSD, Arendals Fossekompani og Must Invest er blant aktørene som har gått inn med kapital i selskapet.

Store selskap

Den ene nye avtalepartneren til Beyonder er Renew Power, ett av Indias største fornybarselskap.

De ser på et pilotprosjekt med Beyonder for å bruke deres teknologi til å øke kvaliteten på strømmen og unngå de største svingningene inn på strømnettet fra vindparker.

Beyonder signerte også en avtale med Tata Consulting Services, for å se på forskjellige prosjekter både i India og andre steder.

På turné

Avtalene ble signert i forbindelse med at norske bedrifter torsdag var samlet for å møte indiske bedrifter med tanke på potensielle samarbeid for å løse Indias enorme behov for ren energi og sirkulære løsninger.

Næringsminister Jan Christian Vestre var med på næringslivsdelegasjonen i regi av Innovasjon Norge.

– India er et enormt marked, som fortsatt er i sterk vekst. Norsk næringsliv må være med å bidra til Indias grønne omstilling og jobbe for å sikre seg markedsandeler. Det er store muligheter for norsk teknologi og norske investeringer særlig innen ren energi, grønn maritim industri og sirkulærøkonomi, dette er også områder der India har store ambisjoner, sier Vestre.¨

Flere muligheter

I New Delhi møttes rundt 70 representanter fra 40 norske og indiske bedrifter innenfor ren energi, sirkulærøkonomi og maritim, for å diskutere samarbeid og skape nettverk.

– Tradisjonelt har norsk næringsliv vært involvert i olje og gass og maritim industri i India, men det er stadig økende muligheter og interesse innen områder som fornybar energi, både sol, vind og vannkraft, hydrogen, energilagringssystemer og sirkulærøkonomi, sier Cristian Valdes Carter, leder for Innovasjon Norges kontor i New Delhi.

(Copyright)
Publisert 10. February 2023, kl. 05.57Oppdatert 10. February 2023, kl. 06.29