Norsk-hollandsk selskap skal bygge verdens største flytende solcellepark

Blir knyttet til havvindparken Hollandse Kust West VII.

SolarDucks løsning for solcelleparker.
SolarDucks løsning for solcelleparker.Foto: SolarDuck

Det er oppstartsselskapet SolarDuck som nå offentliggjør de offensive planene. Utbyggingen skjer i samarbeid med partneren RWE.

SolarDuck skal bygge en fem MW demonstrator med integrert energilagringsløsning. Etter planen skal prosjektet være i drift fra 2026.

Samarbeidsavtalen med RWE ble inngått i juli år, i forbindelse med RWEs søknad om utbygging av havvindparken Hollandse Kust West VII. Forrige uke gikk konsesjonen til den internasjonale giganten. Havvindparken skal bygges i Nordsjøen, rundt 53 kilometer fra det hollandske fastlandet. Total kapasitet er på 760 MW.

– Dette er et flaggskip-prosjekt for SolarDuck og en viktig milepæl for solenergien offshore generelt. Vi blir først ut med et hybridprosjekt i denne størrelsen og ser frem til å vise at vi kan levere en robust løsning som kan spille en viktig rolle for fremtidige energiløsninger, sier administrerende direktør Koen Burges i SolarDuck.

Med sterke røtter fra den maritime industrien bygger SolarDuck seg opp som OFPV-selskap. Opprinnelig ble selskapet etablert som en spin-off fra Damen Shipyards, den største skipsbyggeren i Nederland. I styret sitter blant annet den tidligere Høyre-politikeren Terje Osmundsen, som nå leder investeringsselskapet Empower New Energy.

SolarDucks teknologi omfatter også løsninger for øyer i solbeltet.

(Copyright)
Publisert 17. November 2022, kl. 11.19Oppdatert 17. November 2022, kl. 12.16