De to selskapene har signert en intensjonsavtale der målet er å samarbeide om bruk av flytende havvind til å elektrifisere offshore-anlegg, deriblant innenfor olje- og gassproduksjon.

Avtalen fokuserer hovedsakelig på utvikling av mikronettelektrifisering i Mexicogolfen, Brasil og Nord-Europa.

Administrerende direktør Erik Sæstad i Oceaneering AS, et datterselskap av den internasjonale subsea- og teknologi-giganten Oceaneering International, mener at man gjennom partnerskapet er godt rustet for å bidra til nullutslipp i offshorebransjen.

– Ved å tilby våre kunder en full Engineering, Procurement, Construction and Installation (EPCI)-pakke, kombinert med kontinuerlig overvåkning og vedlikehold av anlegget i hele levetiden, åpnes muligheten for å oppnå netto nullutslipp, sier han i en pressemelding.

Kontiki Winds er en havvindutbygger som til nå ha bidratt med 20 GW produksjonskapasitet fordelt på 600 installerte turbiner.

Administrerende direktør Emilie Reeve er opptatt av at samarbeidet kan bidra til et grønt skifte i viktige geografiske områder.

– Med vår samlede erfaring fra subsea-installasjoner og havvind kan vi elektrifisere installasjoner i øystater som i dag domineres av fossil energi.