Shoppet for 100 millioner i Italia

Moldenserne i Brunvoll har hatt noe av et avtale-rush i år. Nå går de inn i 2024 med harde pakker - og en av de største kommer fra Italia.

Konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal, i det maritime industriselskapet Brunvoll.
Konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal, i det maritime industriselskapet Brunvoll.Foto: Brunvoll

Konsernsjef Kåre Øyvind Vassdal står opptatt i julefestligheter, men forteller at han allerede har oppsummert året godt på sosiale medier.

Der forteller han om en omsetningsøkning på 25 prosent – «og mer kommer» – salgsrekorder på alle fronter, 90 nyansatte inn dørene, og ikke minst:

– Fantastisk innsats fra alle mine kolleger! som han understreker med et kraftig utropstegn.

Nye maskineringsmuligheter for Brunvoll.Foto: Pama

Investerer tungt

Nå investerer de ekspansive, og familieeide teknologileverandøren 100 millioner kroner i to nye maskineringsmaskiner.

- Vi i Brunvoll utrolig stolte at vi som familieeid konsern gjennom 111 år nok en gang tar sats og investerer betydelig for å øke vår konkurransekraft», sier konsernsjef, Kåre Øyvind Vassdal.

En større maskineringsenhet for produksjon av girkassehus er bestilt til Volda. Den andre maskinen er et stort kombinert dreie- og maskineringssenter for fabrikken i Molde. Maskinene blir levert av leverandøren Pama S.P.A. i første kvartal 2025.

Pama er et italiensk selskap med en 90 år lang historie med å levere mellomstore til store maskiner med det som omtales som høye krav til rigiditet.

I en pressemelding sammenligner Vassdal og Brunvoll kollegialt det italienske selskapet med deres eget forhold til presisjon.

Sterk vekst

Brunvoll-gruppen har for tiden stor vekst, med en omsetning på hele 1,6 milliarder kroner i inneværende år.

Kystens Næringsliv har tidligere skrevet om en serie kontrakter, blant annet azimuth fremdriftsthrustere, inntrekkbare azimuth-thrustere og en tunnel-thruster til en serie servicefartøy for havvind. Der er Vard verft og Windward kunde.

– For oss er havvind-satsingen noe vi har jobbet bevisst på å bli bedre på i flere år. Nå høster vi. Det kommer nok flere havvind-kontrakter i løpet av årene framover, sa Brunvoll-sjef Vassdal den gangen.
(Copyright)
Publisert 29. December 2023, kl. 04.00Oppdatert 29. December 2023, kl. 10.59