– BeGreen representerer en viktig byggestein for vår industrielle fornybarposisjon i Europa, i tråd med vår ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet. BeGreen har en dokumentert merittliste for utvikling av solenergiprosjekter og en sterk utviklingsportefølje i attraktive kraftmarkeder, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Fornybar i Equinor.

BeeGreen
  • Begreen har frem til nå vært en del av Bregentved Gruppen, som i tillegg til solenergi driver med jordbruk, landbruk og skogbruk.
  • Siden etableringen har BeGreen utviklet, solgt og levert solenergikapasitet på mer enn 700 MW.
  • Selskapet har i dag en utviklingsportefølje med prosjekter fra tidlig til middels modenhet på over 6 GW i Danmark, Sverige og Polen.
  • Gjennomsnittsstørrelsen på prosjektene ligger på 300 MW.
  • Målsetningen for selskapet er å utvikle, bygge og drive 4 GW i de tre landene ved utgangen av 2025.

Etter overtakelsen vil Begreen bli et heleid datterselskap i Equinor. Planen er at Danske Commodities, et annet dansk datterselskap i Equinor-konsernet, skal kommersialisere solenergien fra BeeGreen i energimarkedet.

Dagens ansatte og ledelse i Beegreen skal fortsette også etter oppkjøpet.

– Med det nye eierskapet vil vår finansielle kapasitet styrkes, slik at vi i enda større grad kan bidra til det grønne skiftet i Europa. For oss er det en perfekt match. Equinor og BeGreen deler samme ambisjoner, og vi sikter begge mot de høyeste standarder for ESG og integritet, sier Anders Dolmer, konsernsjef i BeGreen.

Fra en av Beegreens solenergiparker. Foto: BeGreen

– Vi ønsker økt utvikling av solenergi som en billig, stabil, sikker og bærekraftig energikilde, som bidrar til å gjøre Europa selvforsynt med energi. Det har vært viktig for oss å finne et fremtidig eierskap som verdsetter lagarbeidet og entreprenørskapet vi anser som grunnleggende hos BeGreens medarbeidere og samarbeidspartnere,