Det sier administrerende direktør i Eidesvik Offshore Gitte Gard Talmo. I tredje kvartal i fjor leverte selskapet et driftsresultat på beskjedne 1 million.

Beste på seks år

Inntekter på 190,4 millioner, EBITDA på 91 millioner og driftsresultat på 262,9 millioner gir selskapet det andre kvartalet på rad med et inntektsnivå som ikke er sett siden 2016.

– Økningen i omsetningen ble støttet av en positiv utvikling i markedsdriverne og aktivitetsnivået innenfor våre ulike segment, samt solide driftsleveranser, sier Gard Talmo.

Inntektene representerer en økning på 9 % sammenlignet med tredje kvartal 2021. Tilbakeføring av tidligere nedskrivninger på skip på netto 209,2 millioner kroner, sammen med forbedret driftsresultat, drev resultatmarginen oppover, opplyses det.

Lyse fremtidsutsikter

Gjennom perioden økte Eidesvik selskapets backlog betydelig gjennom signering av flere langtidskontrakter med en estimert verdi på 690 millioner. Ved slutten av kvartalet var Eidesviks totale backlog på drøyt 1,4 milliarder kroner.

Totalt sett er markedsutsiktene positive innenfor alle Eidesviks segmenter. Høy oljepris, stødige prognoser for riggaktiviteten og et høyt aktivitetsnivå i olje og gass samt fornybarmarkedene er forventet å gi en fortsatt høy aktivitet.