Mandag kunne Kystens Næringsliv fortelle at eierne hadde vedtatt å legge ned driften, og at alle ansatte dermed ble oppsagt.

Selskapet, som ble stiftet i 2014, byttet navn til Kystteknikk Yards i 2020. I september i år ble det foretatt en ny navneendring, og selskapet gikk tilbake til Ørnli Slipp.

Samtaler pågår

Nå kommer eierne med en gladmelding til de oppsagte. Samtlige får tilbud om ny jobb på Kystteknikk Mechanical, et selskap i samme konsern. Kystteknikk Mechanical ligger knapt 20 minutter med bil fra verftet.

Ifølge tillitsvalgt Vladislav Issakov pågår det nå samtaler for å overføre de ansatte til det nye selskapet.

– De som ønsker det har fått tilbud om å fortsette i Kystteknikk Mechanical. Så arbeiderne blir tatt godt vare på, forteller han til Hitra-Frøya.

Samme type arbeid

Arbeidsstokken ved det nedlagte verftet har bestått av nærmere 20 fast ansatte. Opp mot 30 har vært i sving i hektiske perioder.

De ansatte som nå får tilbud om videre i jobb i konsernet, er forespeilt omtrent de samme arbeidsoppgavene som de har hatt til nå.

Om Kystteknikk:

Kystteknikk ble etablert som en familiebedrift i 2006 av Torstein Yttersian og hans bror Terje Yttersian, samt sønnen Thomas Yttersian og Ken Ronny Sivertsen.

Med vekst og oppkjøp har Kystteknikk blitt et konsern med flere datterselskaper.

Moderselskapet er Kystteknikk Industries, stiftet i 2018, består av:

  • Kystteknikk Maritime Service, stiftet i 2018, med reparasjon og vedlikehold av skip og båter. Er nå fusjonert inn i Kystteknikk Yards.
  • Kystteknikk Yards er et båtbyggeri stiftet i 2014 under navnet Ørnli Slipp. Selskapet endret navn i 2020, og så tilbake til i 2022.
  • Kystteknikk Elektro, stiftet i 2019.
  • Kystteknikk har også to eiendomsselskap, Kysteknikk Eiendom Dyrvik, og Kystteknikk Eiendom Dyrøy.
Kilde: kystteknikk.no

Det betyr sveisearbeid, hydraulikk og mekanisk arbeid.

– Det er fantastisk at vi får den muligheten, og at vi ikke bare blir kastet ut uten jobb.

Administrerende direktør i Kysteknikk-konsernet, Camilla Prytz, sier til lokalavisen Hitra-Frøya at det er for tidlig for henne å kommentere saken. Tirsdag var hun i møte med bostyrer for Kystteknikk Yards.