Cloudberry og Hafslund samarbeider om utbygging av Stenkalles Grund på 100 MW på grunt vann i innsjøen Vänern i Sør-Sverige.

Hafslund kjøpte i juli 50 % av aksjene i Cloudberry Offshore Wind AS, som indirekte eier vindprosjektet.

– Spennende prosjekt

I forbindelse med kjøpet ble det opplyst at selskapene skulle ta endelig investeringsbeslutning i løpet av november måned.

Hafslund

Hafslund er et energi- og infrastrukturkonsern bestående av tre selskaper.

Hafslund eier også halve Eidsiva-konsernet. De to konsernene inkludert datterselskapene Hafslund Eco Vannkraft, Hafslund Ny Energi, Hafslund Oslo Celsio og Elvia har nesten 2000 ansatte.

Gjennom Hafslund Vekst har Hafslund strategiske partnerskap, blant annet med Cloudberry, om utvikling av også havvind.

– Stenkalles Grund er et spennende prosjekt som gjør at Hafslund raskt kan etablere seg i det svenske kraftmarkedet. Det vil bringe ny fornybar kraft til markedet allerede innen 2025. Vi er imponert over Cloudberrys innsats med å utvikle prosjektet og ser fram til samarbeidet mot investeringsbeslutning og realisering av Stenkalles Grund, sa Martin S. Lundby, visekonsernsjef i Hafslund, i en uttalelse da selskapet gikk inn i prosjektet.

Skyve på driftsstart

Like før jul kom meldingen om at partene nå har valgt å utsette investeringsbeslutningen.

Cloudberry

Clodberry er et nordisk energiselskap, stiftet i 2017, børsnotert på Oslo Børs med kontorer i Oslo, Karlstad og Göteborg.

Selskapet utvikler, eier og drifter vannkraftverk og vindparker i Norge og Sverige.

Ferd AS, eid av Johan H. Andresen og hans to døtre, er største enkelteier med drøyt 11 prosent av aksjene.

Dette blant annet på bakgrunn av at Stenkalles-prosjektet har fått en toårig lisensforlengelse fra svenske myndigheter.

– Hafslund og Cloudberry har valgt å bruke mer tid på å optimalisere prosjektet og redusere den økonomiske risikoen. Forventet driftsstart er skjøvet til 2025/2026, opplyser Cloudberry i en pressemelding.