Wallenius Wilhelmsen rapporterte solid ytelse for fjerde kvartal av 2023 med et resultat før skatt på 454 millioner dollar, tilsvarende drøyt 4,8 milliarder norske kroner.

For hele året leverte Wallenius Wilhelmsen en rekordresultat på 1,8 milliarder dollar og et nettoresultat på 967 millioner dollar, melder selskapet i en børsmelding.

Styret foreslår et utbytte på 50 prosent av nettoresultatet for 2023 og en ny halvårlig utbyttepolitikk for 2024 og framover.

– 2023 var vårt beste år noensinne. Jeg er stolt av det våre folk har levert sammen med kundene våre. Ikke bare fornyer kundene kontraktene til markedspriser; de legger også til biodrivstoff som en del av den vanlige drivstoffblandingen, sier Lasse Kristoffersen, administrerende direktør i Wallenius Wilhelmsen i en børsmelding.

I løpet av 2023 har rederiet utnyttet flåten sin med 125 skip med maksimal kapasitet.

– Vi ser at situasjonen med overbelastning bedrer seg, sier Kristoffersen.

Han forventer at 2024 vil være noe sterkere enn 2023.

Han legger til:

– Tross økende aktivitet og høy utnyttelse av skipene våre, reduserte vi våre absolutte utslipp år over år med rundt 10 prosent.

Situasjonen i Rødehavsområdet har en betydelig innvirkning på den globale handelen. Som det første RoRo-selskapet bestemte Wallenius Wilhelmsen seg for å omrute alle skip rundt Kapp det gode håp 18. desember.

Den nettoeffekten på kapasiteten er en tap av 4–6 prosent seilingsdager.

– Vi er i dialog med kundene våre om hvordan vi kan dempe dette. Vi går aldri på kompromiss med sikkerhet eller miljø og vil sørge for å nå våre karbondioksidmål, sier Kristoffersen.

Selskapet opprettholder forventningen om at 2024 sannsynligvis vil være et noe bedre år enn 2023.