Og navnet er ...

Vard Brattvaags fartøy til Norwind Offshore er døpt, og navnet er "Norwind Hurricane".

Fra venstre: kaptein på Norwind Hurricane Lennart Nordstrand, CEO i VARD Alberto Maestrini, CEO i Norwind Offshore Svein Leon Aure, gudmor Merete Schneider Dengsoe, verftsdirektør på Vard Brattvaag Arnt Inge Gjerde.
Fra venstre: kaptein på Norwind Hurricane Lennart Nordstrand, CEO i VARD Alberto Maestrini, CEO i Norwind Offshore Svein Leon Aure, gudmor Merete Schneider Dengsoe, verftsdirektør på Vard Brattvaag Arnt Inge Gjerde.Foto: Vard

Dette er det andre av fem havvindfartøy (CSOV) Vard leverer til Ålesundsbaserte Norwind Offshore.

Skroget til Norwind Hurricane ble bygget ved Vard Shipyards i Braila i Romania, og utrustet og ferdigstilt ved Vard Brattvaag.

Norwind Offshore tilbyr spesialiserte fartøy designet for avanserte maritime operasjoner innen utvikling og service av havvindsektoren.Norwind Offshores CSOV-er skreddersys for ulike tjenester, støtte- og vedlikeholdsoperasjoner i havvindparker verden over.

Vard 4 19-designet er utviklet av Vard Design i Ålesund, og er tenkt som en allsidig plattform med fokus på logistikk om bord, sikkerhet, komfort og driftssikkerhet.

Fartøyene er utstyrt for å yte tjenester under både bygging, drift og vedlikehold av offshore vindparker.

En stor dag

– Det er en stor dag for oss i Norwind Offshore å få levert båt nummer tre fra Vard Brattvaag. Vi ser fram til å få satt den i operasjon over helgen og kunne fortsette vårt bidrag til utbygging av mer fornybar energi, sier konsernsjef i Norwind Offshore, Svein Leon Aure.

Norwind Hurricane er 85 meter lang og har en bredde på 19,5 meter.

Fartøyet er utstyrt med en høydejusterbar og 3D-bevegelseskompensert gangbru med heissystem, og et høydejusterbart båttilknytningssystem.

Skipet er forberedt for batteriløsninger og har lugarplass for 87 personer.

(Copyright)
Publisert 22. March 2024, kl. 09.41Oppdatert 22. March 2024, kl. 10.09