Ser til Norge for å «tette hull» i leverandørlisten
Den ideelle organisasjonen Mercy Ships ser til Norge når nytt hospitalskip skal bygges.
Mercy Ships har i 45 år utøvd gratis, kirurgisk hjelp til mennesker i utviklingsland, i hovedsak på vestkysten av Afrika.
Den Texas-baserte stiftelsen er ideell, men fundert i et kristent livssyn.
Strategien var fra starten av å bygge om pensjonerte fartøy til flytende hospitalskip, slik også den tidligere norske hurtigruten «Polarlys» ble innlemmet i flåten i 1994.
Fra brukt til nytt
I 2021 stod det første nybygget klart, og Mercy Ships opererer i dag bokstavelig talt ut fra to fartøy.
Under Verftskonferansen i Ålesund presenterte stiftelsen et nytt sykehusskip.
Dette skal bygges ved Guangzhou Shipyard International i Kina, og med levering i 2028.
Skipet vil inneholde seks operasjonssaler, laboratorier og fasiliteter for opplæring og boplass for 600 personer, heter det i en pressemelding.
Mercy Ships var offisiell veldedighetspartner under verftskonferansen som ble arrangert i regi av Norsk industri.
Muligheter for norske leverandører
– Vi ser fortsatt etter å fylle hull på leverandørlisten for nybygget, så det er fortsatt mange muligheter for norske leverandører å delta i dette prosjektet. Hvis du vil være med på dette nye eventyret med oss, er dette sjansen, fortalte Aarflot i Ålesund.
Et selskap som ser på samarbeid er den norske vannbehandlingsspesialisten Optimarin.
– Dette gir også en flott mulighet for den bredere maritime sektoren til å demonstrere sitt høye nivå av teknologisk kompetanse ved å levere innovativt førsteklasses utstyr og effektive tjenester som kan forbedre kapasiteten til dette toppmoderne hospitalskipet, sier direktør for salg og markedsføring Tore Andersen i Optimarin i pressemeldingen.
Leverandørene skal også få verdifulle referanser og vise frem teknologisk ekspertise, mener Aarflot i Mercy Ships.
Det gir Norsk industri ham støtte i.
– Mercy Ships representerer en stor humanitær sak som er verdig vår støtte. Ved å samle den samlede ekspertisen og ressursene til den norske maritime sektoren, kan vi gjøre en stor forskjell i verden samtidig som vi støtter FNs bærekraftsmål for helse og utdanning, sier leder for maritim bransje i Norsk industri, Stål Heggelund.
(Vilkår)