Den siste samarbeidsavtalen har Windport i Mandal signert med BP, Aker-kontrollerte Mainstream Renewable Power og Statkraft.

Under utbygging

– Vi takker for tilliten de har vist til Windport, og vi ser frem til å samarbeide for å utvikle en effektiv og innovativ havneinfrastruktur og tjenester sier Øystein S. Pedersen, administrerende direktør i Global Ocean Technology.

Windport, et datterselskap av Global Ocean Technology, bygger en havn som gjennom sin beliggenhet er godt posisjonert for å betjene en vindkraftutbygging på Sørlige Nordsjø II.

Havnen har mål om å bli en «one-stop-shop» for offshore vindkraft tjenester, ikke bare knyttet til Sørlige Norsjø II, men også for andre prosjekter i Nordsjøen og det globale markedet.

Tre andre avtaler

Den ferske avtalen med BP, Mainstream Renewable og Statkraft er den fjerde i rekken for Windports del.

Tidligere er det inngått avtale med Norsk Havvind, Norseman Wind og samarbeidskonstellasjonen Equinor, Hydro Rein og RWE Renewables.

Sebastian Bringsværd. Foto: Jannicke Nilsen

– Norge er i startgropa på en havvindrevolusjon, og nye samarbeidsmodeller som dette vil spille en nøkkelrolle for å sikre suksess. Vi har jobbet med Windport de siste månedene for å hjelpe med utviklingen av havnen og lokale underleverandører i regionen. Vi er imponert over lederskapet Windport viser i spissen for Agder-regionens engasjement innen havvind, sier Sebastian Bringsværd, talsperson for de siste samarbeidspartnerne som har inngått avtale med havneprosjektet.

Bringsværd er i tillegg sjef for Norge og Sverige i Mainstream.