Det er det britiske offshorerederiet North Star som nå går ut med store ansettelsesplaner.

Fra 2023 får rederiet levert fire nye SOV-er, servicefartøy, som alle har tiårskontrakter med Equinor, SSE og Vårgrønns havvindpark Dogger Bank. Det medfører et behov for 170 nye sjøfolk det neste halvannet året.

– Spennende muligheter

I løpet av et par måneder skal rederiet ha 42 nyansatte på plass.

– I løpet av 135 år har virksomheten utviklet seg fra fiske til olje og gass, og nå videre til havvind. Tiårskontraktene de nye SOV-ene har med Dogger Bank byr på spennende, langsiktige karrieremuligheter for sjøfolk, sier Steve Myers, driftsdirektør for SOV i North Star, til selskapets nettsider.

Vil vokse kraftig

North Star har investert halvannen milliard kroner i de fire nye fartøyene, som representerer rederiets første satsing på havvind.

Målet til North Star er å ha en flåte på 40 SOV-er spesialdesignet for havvind innen 2040.

I dag har rederiet 42 offshorefartøy og 1.300 sjøfolk ansatt.

Eget rekrutteringsprogram

Kystens Næringsliv har tidligere skrevet om rekrutteringsproblemer blant norske offshorerederi. Dette er heller ikke et ukjent fenomen i Storbritannia.

Ny teknologi på de nye havvindfartøyene øker behovet for spesialkompetanse. North Star har utviklet et eget kadettprogram for å sikre egenrekruttering.

Rederiet bruker ti millioner kroner årlig på ordningen.

– Å investere i en ny generasjon sjøfolk er en del av kjernevirksomheten vår, sier administrerende direktør Matthew Gordon i North Star.