Den ansatte gikk til søksmål mot offshoreselskapet etter at han ble oppsagt fra mellomlederjobben han hadde.

Strid om bevis

Kravet som ble lagt frem i tingretten var at oppsigelsen skulle kjennes ugyldig og at den ansatte skulle få erstatning for økonomisk tap samt oppreising.

I forberedelsene krevde både den ansatte og selskapet bevistilgang etter at det oppsto en tvist om bevisene som skulle føres i hovedforhandlingene.

Offshoreselskapet fikk medhold i at den ansatte måtte legge frem all mailkorrespondanse vedrørende to andre ansatte i selskapet, deriblant en leder. Han ble også pålagt å legge frem en del annen dokumentasjon.

Som saksøker fikk den ansatte medhold i at han kunne føre et vitne som det på forhånd hadde oppstått strid om. Han fikk imidlertid ikke legge frem en rapport som han mente kunne belyse saken.

Denne avgjørelsen fra tingretten valgte den ansatte og hans advokat å anke, med krav om at anken gikk til lagmannsretten. Anken ble sendt etter at hovedforhandlingene var startet i tingretten.

Formelt avvist

Men heller ikke lagmannsretten støttet kravet.

– I saker som behandles muntlig inntrer begrensning i ankeretten over slik avgjørelse når rettsmøte for sluttbehandling innledes, jf. tvisteloven § 29–2 tredje ledd første punktum, jf. tvisteloven § 29–2 andre ledd. Begrensningen i ankeretten inntrådte da hovedforhandlingen startet, og før anke ble inngitt, heter det i lagmannsrettens kjennelse der anken ble avvist.

Hovedforhandlingene i oppsigelsessaken i tingretten er nå avsluttet uten at dom foreløpig er falt.