Det er nå bekreftet at Ramstad tiltrer stillingen som administrerende direktør for fundamentinstallasjonsfartøy i selskapet.

Lang fartstid

Cyan Renewables beskriver seg selv som Asias første rendyrkede havvindrederi. Selskapet ble startet i fjor høst og har satt seg ambisiøse mål.

Målsetningen er å eie og drifte havvindfartøy verdt nærmere ti milliarder norske kroner i løpet av tre år.

– Det er en illevarslende mangel på kapasitet og altfor få nybygg i forhold til å møte etterspørselen fra myndigheter og utbyggere. Jeg gleder meg til å bli en del av Cyan. Selskapet har kapasitet til å fylle dette gapet, og, ikke minst, viljen og kapitalen til å realisere de store ambisjonene i industrien, sier Ramstad til Riviera.

Torgeir Ramstad har hatt ledende stillinger både i Seaway 7 og Fred Olsen United.

Som administrerende direktør for Offshore Heavy Transport var han i 2016 ansvarlig for å frakte fundamentene til Hywind fra Spania til Norge.

Har opprettet flere kontorer

Bak Cyan Renewables står investeringsselskapet Seraya Partnes. Siden oppstarten i fjor høst har selskapet med base i Singapore opprettet avdelingskontor i Danmark, Sør Korea og Taiwan.

I tillegg til installasjonsfartøyene, som Ramstad får det øverste ansvaret for, tar Cyan også sikte på å drifte kabelleggingsfartøy og SOV-er.