Seismikkrederiet PGS hadde inntektsvekst i årets første kvartal, men lavere enn det analytikere forespeilet.

PGS fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 71,5 millioner dollar – tilsvarende 760,6 millioner kroner.

Det er opp fra 55,9 millioner dollar – tilsvarende 596,7 millioner kroner – i samme kvartal i fjor, ifølge selskapets kvartalsrapport.

Før skatt tapte selskapet 53,6 millioner dollar, mot et tap på 44,1 millioner i samme periode i fjor.

Konsernsjef Rune Olav Pedersen i seismikkrederiet PGS. Foto: Gunnar Lier

Selskapet hadde produserte inntekter på 172 millioner dollar, mot 140 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Det er omtrent det PGS varslet i en markedsoppdatering for drøye to uker siden.

– I første kvartal økte de produserte inntektene med 23 prosent på årsbasis, drevet av høyere kontraktinntekter og sterk forhåndsbetaling for pågående multiklient-prosjekter. Vi brukte majoriteten av fartøystiden på attraktivt kontraktsarbeid, hvor prissettingen fortsatte på en positiv trend, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS i kvartalsrapporten.

130 prosent

Kontraktsinntektene i første kvartal 2023, økte med 32,6 millioner dollar, en oppgang på 53 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Økningen er drevet av høyere rater og økt fartøyskapasitet, opplyses det. Nivået på forhåndsbetalinger var på 130 prosent – godt over selskapets mål.

Selskapet hadde en kontantstrøm fra driften på 134 millioner dollar i kvartalet.

PGS ser positive utsikter for seismikkmarkedet, og begrunner det med økt søkelys på energisikkerhet, høyere råvarepriser, og at det satses etter flere år med underinvesteringer i olje- og gassektoren.

– Seismikkmarkedet er i bedring, og i økende grad drar vi fordeler av bedre fundamentale markeder, sier Pedersen i kvartalsrapporten.

PGS hadde en ordrebok på 377 millioner dollar – tilsvarende fire milliarder kroner – ved utgangen av første kvartal.

Mot havvind

Seismikkrederiet formidlet at det har beveget seg inn i havvind-markedet. PGS er tildelt kontrakt i sitt første havvind-prosjektet.

Selskapet er i gang med undersøkelser av to europeiske vindkraftanlegg, og henter inn data med ultrahøyoppløselig 3D P-kabelsystem.

– PGS har påbegynt sitt første prosjekt på kartlegging av offshore vindparker, og er i forhandlinger om flere havvind-prosjekter, sier Pedersen.