Sikret seg avtale med skotsk reder

– Kontrakten gir oss stabilitet på verftet og trygghet over tid, sier administrerende direktør Kristin Hide hos Myklebust verft.

Administrerende direktør ved Myklebust verft, Kristin Hide er godt fornøyd med at de har sikret seg kontrakt med nybygg for en skotsk reder.
Administrerende direktør ved Myklebust verft, Kristin Hide er godt fornøyd med at de har sikret seg kontrakt med nybygg for en skotsk reder.Foto: Myklebust verft

Myklebust Verft skal levere en ny pelagisk tråler til det skotske rederiet Sunbeam Fishing Limited.

– Vi har merket en økt oppmerksomhet fra utenlandske redere. Å få denne kontrakten med skottene er selvsagt veldig positivt for alle på verftet, og våre samarbeidspartnere, sier Kristin Hide til Kystens Næringsliv.

Gjør comeback på nybygg

Dette er det første nybygget på Myklebust verft på en god stund. Verftet har lenge hatt mange store modifikasjonsoppdrag, men de er stort sett kortsiktige.

For et verft er nybyggoppdrag gull verdt - og blir lagt merke til i utlandet.

Det er denne båten Myklebust verft skal bygge for skottene. Levering i slutten av 2025/2026.Foto: Myklebust verft

Kystens Næringsliv har tidligere i høst skrevet saker om at Myklebust har merket økt etterspørsel fra utenlandske redere.

Det kan fort komme flere oppdrag til verftet fra utlandet i løpet av 2024.

Travelt på kaien

Nybyggoppdraget med skottene strekker seg over tre år. Dermed blir det folksomt på Myklebust verft etter hvert, forteller Hide, som også er nykommer på Myklebust.

Hun overtok nylig sjefstolen på verftet etter Leif Sindre Muren, som nå går tilbake til jobben som finanssjef på verftet.

Men det kommer garantert flere nye fjes inn på verftstomten de neste månedene, sier Hide.

– Det er ikke lett å si hvor mange mennesker som vil settes i arbeid på nybygget. Myklebust verft har 130 fast ansatte. Vi fyller på med folk etter hvert som vi ser hvor mange som behøves på hvert prosjekt, sier Hide.

Båten skal etter planen overleveres i årsskiftet 2025/2026.

Mye jobb for klyngen

Myklebust-sjefen understreker at kontrakten er viktig for den lokale klyngen.

– Kontrakten gir oss en større stabilitet på ordresiden. I prosjektet har vi med oss en rekke lokale leverandører av både utstyr og tjenester fra den maritime klyngen. Fartøystypen er i et segment som Myklebust har lang erfaring med, og vi ser virkelig fram til å komme i gang med arbeidet for fullt, sier Hide.

Nybygget vil bli bygg nummer 79 levert frå verftet, og klasses av Bureau Veritas.

Designer av skipet er Salt Ship Design på Stord, og er av typen SALT 0364.

(Copyright)
Publisert 6. October 2023, kl. 03.11Oppdatert 6. October 2023, kl. 13.31