Første halvdel av 2023 blir det lyst ut konkurranse om det totale oppdraget ved Stad kysttunnel i Nordvestlandet. Oppdraget blir nemlig lyst som en totalentreprise med fastpris. Leverandørkonferansen kan derfor bli viktig spesielt for entreprenører og underleverandører til denne typen oppdrag.

Videre informasjon kanaliseres gjennom den offentlige utlysingsportalen Doffin 15. november.

Planer stadig truet

Skipstunnelen til vel 3 milliarder kroner har levd et farlig liv siden idéen ble lansert i 1874. Byggestarten i 2024 er i år truet av blant andre SVs alternative statsbudsjett, der snarveien inn i fjellet kuttes til fordel for bedre vei og bane forbi Bergen.

Utlysningen går imidlertid som planlagt, og Kystverket ønsker eksempelvis kontakt med leverandører av utstyr knyttet til fendring og entringskonstruksjoner, katodiske beskyttelsessystemer eller analyser av lys, lyd og miljø i tunnelrommet.

– Vi tar flere grep for at denne dialogen skal bli så god som mulig. Først og fremst planlegger vi en leverandørkonferanse på Gardermoen 31. januar neste år, med en-til-en-samtaler påfølgende dager, sier prosjektleder for Stad skipstunnel Terje Skjeppestad.

Stad skipstunnel får innslag på hver siden av det smaleste punktet på Stad. Foto: Kart Kystverket

Hør intervju med Skjeppestad fra tidligere i år her:

Oppfordrer leverandører

– Formålet med konferansen er å forberede entreprenørmarkedet på den kommende konkurransen, samtidig som vi ønsker å legge til rette for dialog om kontraktstrategi og konkurransegrunnlag, sier Skjeppestad videre.

Det skal gi staten oversikt over hva markedet kan levere, og samtidig sette søkelyset på ulike utfordringer i prosjektet. Skjeppestad oppfordrer leverandører med erfaring fra prosjektering og installasjon av teknisk utstyr i for eksempel vei- og jernbanetunneler til å ta kontakt.

– Vi vil sikre oss at vi har det nyeste og beste utstyret, sier Skjeppestad.