Det går fram av en pressemelding fra selskapet. De fleste som har mottatt permitteringsvarsel er knyttet til staben og utviklingsavdelingen ved hovedkontoret i Trondheim, går det fram av meldingen.

Krevende fra september

Selskapet viser til forslaget om grunnrenteskatt i sin begrunnelse for permitteringsvarsler, og opplyser at det etter september i år har vært krevende å inngå større kontrakter med oppdrettere i Norge.

– Fiizk står dermed i en annen situasjon ved inngangen til 2023 enn vi gjorde ved inngangen til 2022. Selskapet nå ta vare på berørte kolleger, samtidig som vi gjennomfører pågående og allerede avtalte leveranser og utviklingsløp med oppdrettskunder. Vi forsterker videre vårt fokus på verdiskapende aktivitet utenfor Norges grenser, inntil vi klarere ser effekten grunnrenteskatten har på investeringsviljen i Norge, skriver selskapet i meldingen

Også offshoreleverandør

I tillegg til å rette seg mot oppdrettsnæringen er Fiizk også leverandør til industri- og offshorebransjen, samt bygg og anlegg, landbruk og transport.

Industrisøm, haller og telt er blant produktene til disse markedene. I 2020 styrket selskapet dukproduksjonen ved å gå sammen med Norwegian Weather Protection, et selskap som den gang var lokalisert like utenfor Bergen.

Fiizk sine tre norske fabrikker, som også produserer industritekstiler til landbruk, byggeindustri og offshore har fortsatt god ordretilgang og vil ha normal aktivitet gjennom vinteren går det fram av meldingen.