Horten-selskapet Gen2 Energy ferd mot storproduksjon av grønt hydrogen ruller videre. Det første anlegget skal stå klar til å produsere hydrogen fra slutten av 2025, ferdig komprimert til minus 350 bar.

Nå har Jonas Meyer og resten av gründer-teamet i Gen2 Energy landet intensjonsavtale med nettverksoperatøren Sefe, som indirekte kontrollerer Tysklands største gasslagringsanlegg.

Gazprom-rest

Sefe, eller Securing Energy for Europe GmbH som det heter i full lengde, er tidligere datterselskap av russiske Gazprom. Selskapet ble satt under tysk statlig forvaltning allerede i vår.

Partene tar sikte på å bli enige om en salgskjøpsavtale innen de neste 6 månedene.

Jonas Meyer i Gen2 Energy har grunn til å smile. Foto: Gen2 Energy

Det er datterselskapet Sefe Marketing & Trading som nå diskuterer en langsiktig levering og uttak av konteinerisert komprimert hydrogen med Gen2 Energy.

Målet er å sikre en avtale om et innledende volum fra Gen2 Energy sitt første produksjonsanlegg i Mosjøen samt utforske videre samarbeid av felles interesse. Forventet leveringsstart vil være sent i 2025 eller i 2026.

Komprimert hydrogen vil bli levert fra Gen2 Energys planlagte produksjonsanlegg i Norge direkte til kunder i Tyskland og Nordvest-Europa. Det skjer ved bruk av spesialdesignede konteinere og dedikerte skip fra Gen2 Energy sine produksjonssteder langs norskekysten til havner i Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Enorm betydning

– Avtalen er av enorm strategisk betydning for Sefe-gruppen. Prosjektet med Gen2 Energy fremmer Sefe i sin rolle som en muliggjører for energiomstillingen i Tyskland og Europa. Vi er begeistret over fremgangen som er gjort med Gen2Energy for å forsyne våre markeder i Nordvest-Europa med grønt hydrogen, sier administrerende direktør i Sefe, Egbert Laege i en pressemelding.

Sirius-frakteskipene som Gen2 Energy satser på å betjene energimarkedene med. Foto: Gen2 Energy

Jonas Meyer, administrerende direktør i Gen2 Energy, er også fornøyd over å ha landet avtalen med den tyske giganten:

– Vi er veldig glade for å signere denne avtalen med Sefe Group. Hydrogen vil være en kjernekomponent i fremtidens energimiks og en sentral del av veien mot nullutslippssamfunnet. Gen2 Energy jobber iherdig med å forsyne Europa med grønt hydrogen fra Norge, og avtalen med Sefe passer godt inn i vår langsiktige ambisjon.